Elfteplats Holländska

Har idag varit o kört de Holländska mästerskapen i Axel. Regnet har hängt i luften nästan hela dagen och vi har bjudits på en hel del blåst.
Banan, som är en riktig sandbana var lite smått kladdig på ytan när vi kom dit imorse men de drog ut med harven och fick ner de blöta och det gjorde den riktigt mjuk och fin.

Upplägget var en fri träning på 6min, sedan 15minuter tidskval och två finalheat på 25 minuter + 1 varv. Tidskvalet var allt annat än succé. Körde oerhört stelt och inte bra alls, blev 32 och var verkligen inte nöjd med min prestation.

När jag kom fram till väntzon till första racet så insåg jag att det bara var 30 platser på grinden, men vi var 40st som skulle köra. Så jag fick helt enkelt ställa mig i ett bakre led och därifrån var det svårt att få till någon vidare start. Så iväg bland de sista men kom runt ganska bra i första kurvorna. Sedan pushade jag på i ett bra tempo och körde om många förare, var uppe på en 10 plats i andra halvan av heatet. Hade tagit i för att köra om en förare och när han sedan efter ett halvt varv kör om mig igen så tappade jag orken. Banan var grymt tuff. Jag försökte rulla på men tappade mycket fart och slutade 12a.

I heat nummer två så var det några förare som inte kom till start vilket betydde att jag fick en plats bakom startgrinden den här gången. Gjorde en hyfsad start, sedan försökte jag pusha på i ett par varv för att sedan börja leta släta linjer. Jag låg fortfarande på, men jag valde linjer som ibland kanske var lite längre, för att spara kraft. Körningen fungerade bra och jag blev inte lika trött som i första heatet. Slutade på en 9onde plats.

Så 12a och 9a gav mig en 11e plats totalt för dagen. Överlag så är jag nöjd, hojen fungerar bra och jag har ca 2 veckor till här nere att jobba på tempo och på ork.
Men det var skönt med en bra start på säsongen!