Bra start på jsm

I söndags var det dags för deltävling 1 i JSM.
Tävlingen gick i Oskarshamn, på en bana som är väldigt sandig. Vi bjöds på regn och rusk hela dagen men som tur var så var det som sagt sand, så med tanke på hur mycket regn det kom, så höll banan bra.

Det värsta när det regnar så mycket är att få glasögonen att hålla ihop hela racet, man får dra i rolloffen varannan meter känns det som och till slut så tar rullen slut och då är det bara att kasta glasögonen.
 
Hur som helst så var det en bra dag för mig.

Det började med ett tidskval på morgonen som jag är nöjd med. Där satte jag den 3e snabbaste tiden, 1,4 sekunder från den snabbaste.

Första racet så gjorde jag en bra start, jag var 3 ut ur startkurvan och blev omkörd på det första varvet så jag varvade som 4 första varvet. På andra varvet så gör jag en liten miss och gör en snabb marksyning och kör ner händerna i leran. Tappade ungefär 4 placeringar och efter som jag körde ner händerna i leran så var jag tvungen att hålla hårt i handtagen och efter ungefär halva heatet så fick jag kramp i armarna för att jag var tvungen att hålla så hårt i styret. Här var jag uppe på 4de plats igen och när krampen kom kunde jag inte riktigt köra som jag ville. Men ändå så tappade jag inte så mycket på de framför och de bakom tog inte in speciellt mycket heller. Blev alltså fyra i mål.

I andra heatet så gjorde jag en sämre start, var runt 15. Men körde ett smart race med få misstag och stabil körning och slutade 3a. Med de resultaten blev jag 3 totalt för dagen.

Detta är jag väldigt nöjd med. Dagen fungerade ungefär som jag tänkt mig, och det känns som det börjar visa sig att träning faktiskt ger färdighet.

Nästa JSM går i Nyköping den 5/6. Till helgen nu så är det SM deltävling 2 i Haninge. Det ser jag fram emot!
/ JM#40