Trettondeplats sm haninge

I helgen var det dags för SM runda 2, som gick hos Haninge.

Inför förra SM tävlingen så hade jag åkt hoj i 2 veckor efter axelskadan, med en hoj som hade strulat innan i veckan och fokus låg inte på att prestera på tävlingen, utan på att se till att ha grejorna i tip top. Det var ingen bra helg. Men jag lärde mig mycket på det.

Den här helgen var det andra bullar.
Mera timmar i sadeln, grejorna i tip top och fokus på att prestera.

I lördags började vi med ett tidskval där de 18 snabbaste får vara med o åka kvalheat senare på eftermiddagen och också får vara med i finalerna på söndagen. Jag kvalade som 9a i min grupp.

Kvalheatet är alltså till för att bestäma startposition till finalheaten efter som alla redan har kvalat.
Gjorde en riktigt dålig start. Men jag tog detta som ett tillfälle att prova en lite annorlunda startteknik för att förbereda mig till söndagen. Den grejen kunde jag ganska snabbt konstatera att den inte var att föredra.
Hur som helst så gjorde jag ett bra race. Åkningen fungerade riktigt bra och det var superkul att köra. Jag slutade 11 och hade endast 8 sekunder upp till 5e platsen (trots en dålig start). Och det betydde alltså att jag fick välja startposition som just 11, och det gav mig bra förutsättningar inför finalerna.

Söndagen började med en fri träning, hade bra feeling direkt och satte den 5e snabbaste träningstiden. (!!)
Första heatet bommade jag starten IGEN, var inte riktigt fokuserad när grinden föll och då gör man förstås inga bra starter.
Körningen fungerade bra nu också. Inte riktigt lika bra som kvalheatet men ändå bra. Jag körde upp mig till 12 i mål.

I det sista heatet så gjorde jag bättre start men ändå inte bra. Gör ett misstag på första varvet och krokar ihop med en förare och går omkull. Upp igen och börja om som siste man(40e). Vid det laget hade jag bara poängplats (topp20) i huvudet. Körningen stämde bra och jag hade bra fart genom fältet och när målflaggen föll så var jag uppe som 13.
Och med placeringarna 12 och 13 så slutar jag 13 för dagen.

Mycket positivt att ta med sig från helgen, har haft bra fart och bra ork. Behöver (som så många gånger förut) "bara" få allting att klaffa!

Nästa helg kommer det nya möjligheter till att göra bra race, då jag ska prova på en deltävling ur de danska mästerskapen. Det ska bli kul !

/JM#40