6e plats danska mästerskapen

I helgen gick deltävling 2 ur de danska mästerskapen i Hedeland, nära Roskilde. Vi bjöds på en hård jordbana med mycket hopp och backar. Och banan var ganska teknisk.

Fick ingen drömstart på dagen då hojen gav upp efter bara 2 varv på träningen. Så jag fick rycka bort transpondern och ställa hojen längs banan och springa tillbaka till depån och hämta den andra hojen. Och resten av tidskvalet fick jag köra med transpondern i stöveln. Så ut på banan efter ett intervallpass med crosskläder och försöka fokusera på att köra igen. 
Fick till ett skapligt varv som räckte till 3e tid. Fick välja startspår som 6a vilket kändes bra.

Första starten höll de grinden väldigt länge och det var svårt att hålla fokus så länge så jag missade lite i utsläppet men jag fick bra driv på rakan och jag bromsade sent så jag var runt 8 i starten. Efter ett par varv så låg jag 7a, och jag var snabbare än han framför men lyckades inte köra om. Åkte och spände mig istället och drog på mig lite kramp i underarmarna. Och om inte det vore nog så lyckades jag med en krasch också. Skulle vika hojen över ett stopphopp och viker lite för mycket så foten tar i marken och fastnar och jag flyger av hojen. Upp igen med världens kramp i armarna och bara försöker ta mig i mål. Slutade 9a.

Andra heatet gjorde jag inte riktigt lika bra start och är runt 12-15 ut på första varvet. Körningen kändes bättre och jag plockar många gubbar direkt. Kör upp mig till 6a efter några varv och ligger där i stort sett hela heatet.

Med placeringarna 9-6 så slutar jag på en 6e plats totalt.

Ganska nöjd med dagen, men jag behöver återigen få ihop allting för att göra riktigt bra resultat.

Nästa helg är det JSM deltävling 2 i Nyköping. Då är det nya försök till bra race. Det ska bli kul !

/ JM

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-