SM Borås

I helgen var det dags för SM deltävling 3 och denna gången var vi i Borås.
Banan var en grusbana men hård under. Banan blev väldigt hålig, med vassa kanter och massor med sten. Och det var lätt att göra misstag.

I lördags var det kval. Upplägget var att köra först en fri träning som sedan gick över till tidskval och senare ett kvalheat för plats på grinden till söndagen.
På träningen så fick jag tekniska problem direkt och kom igång att köra lagom till tidskvalet började. Då blev jag stressad och körde inte så bra. Men jag blev iallafall elva.
Sedan strök dom tyvärr kvalheatet pga av att arrangören inte skötte bevattningen, så det dammade för mycket. Det innebar alltså att vi fick ställa upp på grinden på tiderna från tidskvalet vilket inte var till min fördel, för det betydde att jag fick välja som 22.

I det första finalheatet på söndagen så var jag ungefär i mitten i starten. Men i andra kurvan så tjockar det ihop sig och jag lägger mig och får börja om bland de sista. Slog ner bromshandtaget lite i fallet och körställningen var inte optimal. Och det resulterade till att körningen inte heller var optimal. Jag körde iallafall upp mig till 20 och lyckades rädda 1 poäng.

I det andra racet gjorde jag en bra start och var 9aa men kom runt bra de första kurvorna och låg 6a efter några kurvor. Körde lite passivt i början men hittade farten och flytet mer och mer. Korsade tillslut mållinjen som 10a.

Det andra racet är jag nöjd med, det var ungefär som jag vill att mina race ska se ut. Förutom att jag var lite passiv i körningen. Men helt klart ett bra race och gött med en 10 plats. Med 20 och 10 blev jag 13 totalt och klättrade några platser i totaltabellen där jag nu är 15e.

Nu är det dags att putta hårdbanedäcken åt sidan ett tag för att dra på sanddäcken, efter många race på jord.

Nästa race går i Årsunda den 2-3 Juli, och då är det SM deltävling 4. 

Litet bildgalleri från helgen finns under ''media''.

/ JM