SM Årsunda

I helgen avgjordes deltävling 4 i SM serien och denna helg på sandbanan i Årsunda.

Denna banan gillar jag väldigt mycket och jag har haft en bra känsla i kroppen hela helgen.

Vi började på lördagen med ett tidskval, där jag gjorde ett bra varv och blev 4a. Och detta gjorde att jag fick ett bra startspår till kvalheatet. Innan vårat kvalheat så öppnade sig himlen och dränkte banan vilket gjorde den ganska svårkörd, men det gjorde inte så mycket för det passar mig ganska bra när det är så.

Gjorde en ganska bra start och var runt 10 men då går några omkull framför mig precis och det blir en stor startkrasch med många förare. Jag ramlade dock inte utan fastnade bara på de andra som vurpade. Så iväg långt bak i fältet men satte upp ett högt tempo direkt och körde på så gott jag kunde och efter 15min +2 varv så kom jag upp till en 9plats vilket jag var nöjd med för jag visste att jag skulle få välja ett bra startspår i finalerna då.

I den första finalen gör jag en ganska bra start och är runt 10platsen. Sedan försöker jag köra på i mitt tempo men är lite passiv de 3-4 första varven och tappar några gubbar men sedan vaknar jag och tar tillbaka de platserna som jag tappade och korsar mållinjen på en 11plats.

I det andra heatet så gör jag en lite sämre start och är ut som ungefär 15 men gör några snabba omkörningar och kommer upp på 9platsen ganska fort. Sedan får jag rygg på han framför och tar mig förbi efter några varv, sedan blir jag omkörd av Heibye som kom bakifrån efter en vurpa. Ligger alltså på 9platsen men när det är tre varv kvar så blir jag omkörd igen, men då tog orken slut och jag kunde inte svara så jag rullar in på en 10plats.

Blir 11 totalt för dagen och klättrar en placering till 14 i totaltabellen.

Överlag så är jag väldigt nöjd med helgen. Fick äntligen ihop en hel tävling, vilket jag brukar ha svårt för. Så nu är det att försöka göra likadant nästa helg, för då är det dags igen. Då är det deltävling 5 i Tomelilla. 
Det ska bli kul!


/ JM
(Bilden tagen av Olsnphoto)