SM Tomelilla

Två SM helger på raken!

I lördags så var det kval i vanlig ordning men den här gången hade arrangören valt att alla (41st) skulle köra samma tidskval vilket inte var så smidigt då det kändes som att det var folk överallt, hela tiden..
Är inte nöjd med mitt tidskval, som sagt så var det mycket folk och jag hade svårt att hitta fritt varv. Detta tillsammans med att jag körde lite stelt så blev det en 15 placering.

Sedan i kvalheatet så gjorde jag en väldigt dålig start men jag hade väldigt bra feeling på hojen och jag gjorde ett bra första varv, tills en kille går omkull precis framför mig och jag hade ingenstans att ta vägen förutom in i hans hoj och jag går också omkull. Upp igen och börja jaga, och körningen fungerar bra och efter som jag jagar bakifrån så får jag för det mesta åka utanför idealspår och prova nya linjer. Bara det att jag tog en ytter där vallen gick utanför banan och där hamnade jag också. Omkull igen alltså. Sedan rullar jag bara på. Går i mål som 32, och det får jag alltså välja startposition som i finalerna.
Positivt var att min varvtid matchade dem som låg runt 10platsen även fast jag åkte med massa trafik framför mig.

Söndag, finaldag och väldigt revanschsugen !

Börjar dagen med bra känsla på träningen och 7e snabbaste tid. I det första finalheatet så gör jag en dålig start, och nu har det vräkt ner regn hela morgonen så banan var lerig och blöt. Efter som att jag gjorde en dålig start så blev jag väldigt nedsprutad med vatten och lera och det var svårt med sikten, så jag var ganska passiv, för så fort man kom ifatt så blir det svart på glasögonen. Så jag försökte köra ett kontrollerat race och bara tugga på. Så körningen var inte super, men jag gjorde få misstag och lät de andra göra dom och blev 13.

Till andra racet hade regnet upphört och banan torkat lite. Återigen dålig start (3av3 i helgen). Men det fungerar bättre med sikten och jag kan komma ifatt och ta mig förbi direkt. Körningen fungerar bra och jag går i mål på 10e plats.

13-10 för 12 totalt.
Klättrade även i totaltabellen och ligger nu 11 där!

Hem och träna starter alltså, behöver göra bra starter och ligga med där uppe direkt, nu har redan tåget gått när jag väl kommer upp.

Nästa race går redan på onsdag, då är det SM i sprintcross hemma i Norrköping i samband med SM veckan. Det blir skoj!

/ JM