SM Finspång

Runda 6 och den näst sista i årets SM serie.
Finspång är en bana jag tycker om, och som jag kan ganska bra då jag bara har ca 40 minuter hit och tränar en hel del där.

Tidigare i veckan så har inte kroppen varit som den ska. Jag fick avbryta träningen i onsdags för att kroppen inte orkade och det kändes som att jag höll på att bli sjuk. Så torsdag och fredag fick jag ligga på soffan och vila så att kroppen kunde återhämta sig. Jag blev inte sjuk men någonting var inte riktigt som det skulle. Vet dock inte vad.

På lördagen var det kval. Kroppen kändes okej men jag hade ingen bra känsla på hojen. Efter ett struligt tidskval så blev jag 9a. I kvalheatet så gjorde jag en riktigt dålig start. Jag hade svårt att känna av hur bra grepp det var i marken och jag satt på tok för långt bak så hojen reste direkt av grinden. Sedan fungerade körningen hyffsat, men i slutet av heatet så kände jag av kroppen och blev trött. Jag slutade iallafall 11 och det gav mig ett ganska bra läge för söndagen.

På söndagen så var känslan bättre och jag körde bra på träningen med 8e tid. Mycket bättre än så blev det inte denna dag.. Dålig start i första heatet och en vurpa på första varvet gjorde att jag fick börja de 25 minuterna bland de sista.  Jag körde okej och körde upp mig genom fältet och var precis utanför poängplats men då känner jag att något inte är som det ska. Och styret sitter löst. Det måste på något sätt ha hänt när jag vurpade på första varvet. Då fick jag iallafall avbryta racet och få en 0a i listan.


I race 2 så började det dåligt direkt. Dåligt med i starten och det blir trångt i första kurvan. Jag får några knuffar i sidan och går omkull.. Jag var alltså sist, och en bra bit efter fältet. Men så fort jag kom upp på hojen igen så tänkte jag bara : Nu blir det åka av!

Då fungerade körningen ruskigt bra och det var helt sjukt vad roligt det var att åka då. Jag kom ifatt fältet ganska så snart och hade bra flyt i omkörningarna. Jag kom ifatt, och gick om direkt. 

Jag hade kört om lite mindre än halva fältet när jag ska göra en omkörning som jag gjorde  på samma sätt flera varv innan. Men han som jag ska köra om går ut i mitt spår precis framför mig så jag hade ingenstans att ta vägen mer än ner i backen igen för att undvika att landa i ryggen på honom. 

Efter detta så gick luften ur mig fullständigt. Jag försökte komma upp fort igen och börja om. Jag ville verkligen inte ge upp så jag körde ut på ett nytt varv men det fanns inga krafter kvar, jag hade inget mer o ge så jag fick avbryta även detta heat och få en till 0a.

Helt sjukt tungt var detta men samtidigt efter detta så är det väldigt tydligt vad jag behöver träna på. 

Hur som helst så vill jag tacka alla som kom dit och hejade på mig och även mina sponsorer och alla som hjälper mig. 
Detta var en tung tävling, men nu har jag tagit med mig det jag behöver, och slängt bort det andra. Så nu är vi redo att komma igen!

/ JM