Tolfteplats i SM 2016

Idag gick den sjunde och sista deltävlingen ur årets SM serie.
Tävlingen gick på VM banan i Uddevalla och det var idag ett lite annorlunda upplägg mot vad det brukar vara. Det var endast de 40 främsta förarna från SM-tabellen som fick ställa upp. Detta för att slippa kvalen och köra hela tävlingen på endast 1 dag.

Det var alltså en fri träning och sedan två race som vi skulle köra idag.

Vi fick välja startspår utefter SM-tabellen och jag fick välja som 12, och det gav mig ett bra spår.

Första heatet var hyffsat. Gjorde ingen vidare start men efter som att jag stog där jag stog så kom jag runt ganska bra ändå och var runt 15-20. Sedan gick körningen riktigt bra och jag kom ifatt klungan framför och kunde också ta mig om. Efter halva loppet så drog jag dock på mig lite kramp i armarna och tappade lite fart, men kunde gå i mål som 12a.

I det andra racet så gjorde jag ÄNTLIGEN en bra start, var runt 6-7. Sedan försökte jag ta rygg på de framför och pusha hela heatet. Jag tappade ett par placeringar men försökte hela tiden hänga på när jag blev omkörd. Och det gick bra. Kanske var detta ett utav de bästa SM heaten i år. Jag korsade mållinjen som 10e.

12 och 10 gav mig 11 totalt idag.

Jag avancerade även 2 platser i totalen och landade tillslut på en 12 plats år 2016.



Har faktiskt ett par tävlingar kvar att fokusera på innan vi ropar hej! Redan nästa helg går den sista deltävlingen i JSM och sedan är det ett gäng serietävlingar.

Ser fram emot att försöka avsluta säsongen bra!