2017

Det känns som att vi just avslutat säsongen 2016, men redan nu, står säsongen 2017 precis runt hörnet. Och till i år så har det hänt lite som jag tänkte berätta om.

I höstas så kom jag i kontakt med Yamaha Center i Västerås, när de visade intresse för att jag skulle sadla en Yamaha i ett samarbete med dem. De serverade mig ett förslag. Det visade sig även att Yamaha Scandinavia ville vara med på ett hörn.
Detta förslaget, tillsammans med bra ordning och ett stort engagemang nappade jag på.
Alltså så kommer jag att år 2017 köra en Yamaha YZF 250 i ett samarbete med Yamaha Center i Västerås.


Och på min Yamaha, så kommer jag i år tävla för Linköpings MS (LMS).

I tid med den sista serietävlingen förra året så fick jag ett samtal från LMS där de berättade om sina planer för 2017. Linköping dominerade serien division 1 2016 där jag då tävlade för SMK Kolmården, och till 2017 var de väldigt fokuserade på att ha ett lag i Elitserien där de ville att jag skulle ingå. Samtidigt som jag får vara en del av deras ''Elitsatsning''. Som helt enkelt innebär att de har en grupp med elitförare som alla vill utvecklas och bli framgångsrika, och i den här gruppen får vi bra förutsättningar till att göra det både som lag och individuellt med lite fystester, mentala träningar och träningar med gruppen.
Detta gick jag med på. Men senare nu har det visat sig att Elitserien är inställd i år, pga för få lag intresserade. Istället har det beslutats att det kommer köras ett Lag SM, dit vi nu har blickarna inställda. Men jag kommer också ingå i deras lag i Östra Serien under året.

I övrigt är det inga stora nyheter.

Vintern har varit full av förberedelser med träning, både mental och fysisk, sponsorer, en del jobb, massa planering osv. 
Jag har endast 8 sjukdagar sedan slutet på oktober då jag startade min uppbyggnadsträning, vilket är nytt rekord för mig. Så jag har många bra träningstimmar i kroppen. 
Har inte kört så värst mycket hoj för att vara ärlig. Har kört ca 15 timmar och många av dom i endurospåret. Har varit ett par vändor i Skåne för att träna cross, då jag dissar cross med dubbdäck ganska hårt. Tycker inte det ger mig så värst mycket. 
Men detta är enligt min plan. Så det känns bra såhär långt.

Uppbyggnadsträningen fortlöper i ca 1 vecka till, sedan kommer fokus flyttas till crossträning. Den 9e mars åker jag till Holland för att träna cross i ca 3 veckor, och när jag kommer hem så är planen att vara redo att ta mig an min målsättning, att jag ska vara bland de åtta främsta i SM Solo samt stå på pallen när JSM är avgjort.


(Fotot taget utav Williams Motorfoto)