Vårsatsningen Veinge

Har nu avslutat min Hollandsresa och det med tävling i Veinge igår.

Jag har haft en mycket bra tid i Holland och jag är väldigt nöjd med min resa. I stort sett allting har fungerat precis som jag har velat. Hojarna, kroppen och vi har haft väldigt bra väder.
Körningen känns nu bra, och likaså orken. Så jag lämnade Holland med en bra känsla inför helgen.

Tävlingen, som heter Vårsatsningen gick till så att vi körde en fri träning och sedan två race på 25minuter + 2 varv.
Träningen började bra. Jag hade bra känsla,låg ganska bra med i tiderna och jag gillade banan.

Till första heatet så lottade de startordningen och man fick ta en klädnypa med ett nummer på. Jag tog nr 3 vilket är väldigt bra och det har typ aldrig har hänt förut att jag dragit så lågt. Sedan säger de att de har gjort fel och att inte alla fick en klädnypa så då fick vi göra om. Då valde jag nummer 35 istället och då kändes det som vanligt igen....
Gjorde ändå en ganska bra start och var runt 5-6a. Körde om några förare och efter ca 10 minuter så är jag uppe på 4e när framhjulet bara slår undan och jag går i backen ganska hårt. Ganska oklart vad som hände men tror jag träffade en sten som var lite dold. Upp igen runt 12e plats men när jag kör iväg så inser jag att bromshandtaget är helt av. Så jag fick helt enkelt försöka köra så bra jag kunde utan frambroms vilket inte var någon succé. Men jag körde om ett par stycken och blev 7a, ganska missnöjd.

I andra heatet fick jag då välja som 7a och gjorde en hyfsad start igen runt 5e platsen. Sedan fungerade allting som de skulle och jag slutade 3a, ett par sekunder från 2an. Detta gav mig en 4e plats totalt. Överlag så har det varit en bra dag. Synd på vurpan i första heatet men känslan är ändå bra!

Ett par veckor med träning hemma nu innan SM premiären i Borås den 29-30 april.

/JM