SM Borås

Det har varit en ganska lång helg. Det känns bra att första tävlingen är över, att jag är hel och fick några poäng med mig hem.

Det började på lördagen med ett tidskval, där blev jag 14, och för att vara ärlig så var det långt ifrån förväntat. Det kändes inte alls bra och jag visste egentligen inte vad som hände. Fick inte till det helt med körningen men jag tyckte inte att det gick så dåligt som klockan visade. Det var dock väldigt tight med tiderna och många snabba förare.

 

På lördagseftermiddagen kör vi första heatet och det är på 15 minuter + 2 varv. Med tanke på mitt kval så blev min startposition rätt så dålig. Starten var ungefär lika bra som startpositionen, rätt så dålig. Men jag körde om en del förare och var runt 20-platsen på fjärde varvet när jag ska försöka köra om han framför och han stänger dörren. Jag träffar hans bakhjul och går omkull; styret helt krokigt och jag långt efter. Försöker köra på men inser att det inte är någon idé.
Kunde inte köra som jag ville med styret så snett och så var jag såpass långt efter.


Till söndagen så gjorde vi ganska stora ändringar på hojen i hopp om att körningen skulle funka som den gjort på försäsongen. Detta visade sig vara rätt. För på söndagen gick det mycket bättre.

Heat 2 gör jag en start ungefär som den första. I bakre halvan av fältet men körningen fungerar bra och jag kör om många förare den första halvan av heatet. Sedan börjar det smyga sig på lite kramp i underarmarna och jag tappar fart. Jag ligger 12:a med ett varv kvar och gör ett försök att gå om för att ta 11-platsen. Detta resulterar dock i ett misstag som kostar mig 4 placeringar istället. Går i mål som 16.

Heat 3 var egentligen det som räddade mig från att allt självförtroende skulle bli kvar i Borås.
Återigen en taskig start men nu körde jag äntligen som jag vet att jag kan. Jag körde om förare i stort sett hela heatet och korsade mållinjen som 8:a. Vilket är personbästa för mig. Detta var kvittot jag ville ha. Orken kändes grymt bra och jag ser att farten finns där.
Såhär i efterhand så är känslan god, med tanke på att på premiären förra året nollade jag samtliga heat och blev ändå 12:a i slutet på säsongen. 

Nästa race är redan nästa helg. Då är det JSM i Oskarshamn. Jag ser fram emot att försöka göra en stabilare tävling där.