SM Uppsala

Tidskval + 3 race är upplägget som vanligt när vi kör SM.

Mitt tidskval är jag ganska nöjd med, jag gjorde ett rätt så bra varv. Det tog dock rätt lång tid innan jag satte något bra varv så jag blev lite stressad. Helst hade jag velat gjort det första eller andra varvet bra och sedan gått in i depån och testat lite olika inställningar på biken. Men som sagt det tog lång tid innan jag fick till det så det blev aldrig utrymme för det. Men en 8e tid blev det och ett ganska bra startspår.

Den första finalen var jag runt 20e i starten men började direkt att avancera i fältet. På varv 3 eller 4 så gör jag en liten miss och sladdar omkull. Sen tog det en stund innan jag fick igång hojen och när jag väl kom igång så var jag nere runt 32a plats. Sedan fungerade körningen väldigt bra och jag räddade 2 poäng genom att bli 19e. 

Race 2 gör jag en bättre start och är runt 13e platsen. Sedan kom jag ett halvt varv ungefär när framhjulet släpper i leran innan ett hopp och jag lyckas styra ut på sidan av hoppet istället för över hoppet och jag slår ganska hårt i backen. Slår i huvudet lite och blir sittandes i nästan ett varv och där är racet färdigt för min del.

Jag repar mig och laddar om till race 3 och där gör jag en ganska bra start och är runt 10e platsen. Sedan försöker jag fokusera på att köra mitt eget och det går ganska bra, tappar lite mot slutet då armarna stumnade en hel del men jag går iallafall i mål som 7a och ett nytt personbästa.

Överlag så är jag faktiskt ganska missnöjd med helgen. Jag visar att jag kan åka fort och jag vet att jag har orken, men vurpor har satt stopp för fler bra resultat. 

Gör om gör rätt på JSM i Kristianstad nästa helg.

Tack till alla som hjälper mig!