JSM final Umeå

Idag var det finaldags på JSM. Både för året och för mig var det även sista JSM jag fick köra för nästa år blir jag för gammal. 
Dagen började med regn, men det slutade lagom till vi skulle ut på vårat tidskval. Jag tyckte att banan var ganska svår, och regnet som kom gjorde den väldigt hal. Gjorde inget vidare tidskval, jag körde inte på känsla utan åkte och tänkte ''måste sätta ett snabbt varv'' och då gör man inga snabba varv, då brukar man kunna bli rätt stel och spänd. Men det räckte ändå till en 5e plats och jag hade då ett bra startspår till de båda finalerna.

I den första finalen så gjorde jag en okej start men jag hade svårt att hålla ner framhjulet på startrakan och fick släppa av lite. Men jag kom runt bra i första kurvan och var ut runt 10e platsen på första varvet och tänkte ''Yes, äntligen med skapligt från början'' men det varade inte speciellt länge för jag gjorde en liten marksyning på det första varvet och fick börja om från typ sist. Sedan fungerade körningen för det mesta bra och jag körde upp mig genom fältet men när det var ca 5 minuter kvar så fastnar jag lite bakom två förare och drar slut på tearoff och var tvungen att åka där de andra inte åkte och kunde för det mesta inte åka de snabbaste spåren men jag gjorde en satsning när det var två varv kvar och tog mig förbi innan glasögonen blev helt nedsprutade. Jag gick i mål som 7a.

I race två så gjorde jag för en gångs skull en bra start och var ut som 5a på det första varvet och oj vilken skillnad det är att vara med från början! Vi låg alla topp 5 precis efter varandra i halva heatet och sedan minskade gruppen när vi körde om han som tog starten och det tightade till sig, jag kände mig hyfsat fräsch i slutet och började knappa in på 2an och 3an men pushade lite väl hårt in i en kurva och går för hårt in i vallen och lägger mig. Men jag är snabbt uppe och tappar ingen placering men tappade flytet och orken och då var det inte frågan längre om att ta de framför, nu handlade det om att försvara min egen placering. Det lyckades jag med och gick i mål som 4a. 

Så kul att vara med från början i racen, är en helt annan sak. En helt annan känsla på heaten och det känns som att jag absolut kan vänja mig med den känslan.

7-4 gav mig en 6e plats för dagen och även en 6e plats i hela serien.

Next up är SM i Västerås den 26-27e augusti.