SM Västerås

SM deltävling 6 på jordbanan i Västerås bjöd på strålande väder och strålande bana hela helgen. 

Vi började i vanlig ordning med en fri träning och sedan direkt ett tidskval. Jag är nöjd med mitt tidskval, jag hade bra kontroll på körningen och kunde få till ganska många varv vilket var skönt. Hade lite problem med att det var mycket trafik, men en 6e tid kändes bra. 
I det korta heatet på lördagen var jag ut runt mitten i starten men sedan hade jag väldigt svårt att komma in i banan och var väldigt passiv i början, ganska olikt mig då jag brukar kunna köra om mycket folk de första varven. Men efter ca 4-5 varv så kom jag igång och började klättra och kom upp till 14e platsen.

I söndagens första race gjorde jag årets bästa SM-start och låg 8a efter de första svängarna men SJÄLVKLART så fastnar det en sten i bakbromsen på första varvet och jag tappar massa placeringar innan jag lyckas få bort den, och som att inte det vore nog så gör jag en liten marksyning och tappar två platser till. Lyckades köra tillbaka några platser men det var väldigt jämnt mellan förarna idag och starten var viktigare än vanligt. Går i mål som 12a.

Dagens sista race och hade bättre känsla inför detta än på hela helgen. Jag gjorde en ganska bra start men har svårt att ta mig fram i kurvan. Ut som 16, sedan tycker jag att körningen fungerar rätt bra, och jag tar mig upp till 14e med bättre fart än de framför. Jag försökte köra om i nästan hela racet men lyckades inte, istället gör jag en miss när det är två varv kvar och tappar två gubbar och slutar som 16e.

Så 14-12-16 gav mig en total 14e plats denna tävling och känslan efteråt är sådär, ingen fullträff i något av de tre men det känns ändå lite skönt att ha tagit poäng i samtliga race. 

Endast SM-finalen kvar nu på ''hemmaplan'' i Finspång den 23e september. Ser fram emot att försöka avsluta starkt.