SM Finspång

Grande finale! Sista SM deltävlingen för året. Detta var lite hemmatävling för mig då jag endast har ca 40 minuters bilväg dit och tränar en del där. Så denna tävling har varit extra viktig för mig och jag har gått in väldigt hårt för att göra det bra. Efter senaste SM i Västerås så satte jag mig ner och gjorde en ordentlig planering för att försöka mig på någon form av formtopp till tävlingen. 

Faktum är att mellan Västerås och Finspång så har jag lärt mig väldigt mycket. Jag och Ronnie som hjälper mig med mental träning har gjort ganska stora förändringar i mina förberedelser, och de tävlingar jag har kört här emellan har gått mycket bra. Min plan var att försöka hålla i detta trots att det var SM och inte Stockholmscrossen eller Serien.
Det gick inte riktigt lika bra som jag hoppats men jag lärde mig ändå mycket.

Känslan på tävlingsdagen var sådär. Det började med att jag hade 11e tid på den fria träningen. Banan var sjukt slät och många körde fort.

I det första heatet så kör jag stelt redan från start. Åkte och spände mig och körde inte alls som jag hade velat. Men på något sätt lyckades jag ändå bli 7a. 
Direkt när jag kom i mål så vände känslan från sådär, till bra och jag vart väldigt taggad på att få gå ut o köra nästa race.

Race 2 så gör jag en sämre start än i första men nu fungerade körningen och jag hängde med bra. Allting kändes bra och jag var på hugget men på varv 3 eller 4 så får jag vatten mellan glaset och tearoffen på glasögonen så det blir som en vattenpöl. Till en början fungerade det att köra med, men det gick rätt så fort för vattnet att leta sig ut över mer eller mindre hela glasögonen. Så under ca 2-3 varv så flyttade jag fokus från körning till glasögon för att försöka mig på något beslut hur jag skulle göra med glasögonen. Under dessa 3 varv så tappade jag en placering, ganska mycket tid och min rytm en aning. Jag drog bort varenda tearoff och då kunde jag se igen och därifrån gick det okej. Jag slutade 8a i detta race. 

7a och 8a i heaten gav mig en 6e plats totalt för dagen.
Nöjd med resultatet men körningen var inte riktigt där. Det var en okej tävling och med tanke på hur det gått i Finspång tidigare år så känns det ändå ganska bra.

Jag klättrade en placering i totaltabellen och slutade på en 12e plats tillslut.