Lag-SM silver 2017

Sista riktiga tävlingen för året.
Jag tillsammans med Casper Lindholm och Hampus Kahrle representerade Linköpings MS i ett nygammalt upplägg av Lag-SM. En förare i varje klass och jag var i MX2 klassen. Vi alla körde ett varsitt tidskval där de två bästa tiderna slogs ihop och efter den gemensamma placeringen fick man välja startposition. Jag kvalade som sjua i min grupp och efter att vi slog ihop kvalen så blev Linköping också sjua.

Vi körde tre heat totalt och alla körde två var där man också mixar två av klasserna hela tiden så att alla får köra mot alla och efteråt räknas det sämsta resultatet bort.

I det första heatet så gjorde jag årets sämsta start. Hojen dog när grinden föll och jag stog kvar och kickade. Sedan kom jag iväg och körningen fungerade mycket bra och jag kände mig urstark! Jag var uppe på 17e och avancerade fort framåt när jag körde i ett hål i en uppfart. Jag hade haft trafik framför hela heatet så jag inte kunde åka i idealspåret. Men detta var första varvet fritt och i idealspåret var det en stor grop som jag träffade och kastades framåt över styret i luften. Jag slog mig inte men hojen fick en smäll och jag fick aldrig igång den efter det. Så en DNF för mig i det första heatet och nu var vi tvungna att leverera i alla heat som var kvar då detta behövde bli det vi strök.

Heat två gick det bättre i starten men jag gjorde en miss och lägger mig på första varvet. Samma sak efter det, körningen fungerar väldigt bra och det kändes som jag kunde ge allt hur länge som helst. Jag körde om förare hela tiden men lägger mig IGEN.... Upp igen och ger allt hela vägen. Går i mål som 11.

Väldigt mycket misstag denna dagen men väldigt bra körning där imellan. Tur för mig så levererade mina lagkamrater och när tävlingen var över så stog vi som nummer två på prispallen med ett SM-silver i handen.

Nu kommer jag ta lite välbehövlig vila och efter det så börjar förberedelserna för 2018 sakta men säkert komma igång.

Vi ses!