EMX300 Valkenswaard

I helgen gick den första deltävlingen ur EMX300 serien och det var även den första EM tävlingen någonsin för mig.

Tävlingen gick i Valkenswaard som ligger ca 30 minuter från där vi bor här nere. Jag hade dock inte kört på banan innan.

Det var en väldigt händelserik helg tyvärr och det började redan på fredagen när vi skulle in på området o parkera. Arrangören pekade in oss på ett område och i vägen där så stack de upp ett järnrör som jag såklart körde på och fick punka på två däck. Och vem ringer man i ett annat land när man behöver få det åtgärdat typ direkt?! Det är en rätt lång historia men på lördag lunch var däcken lagade iallafall.

Vi var först ut på banan på lördag morgon och det var sjukt tungkört pga regn tidigare i veckan. Men det gick ganska hyfsat för mig med en 5e plats på den fria träningen och sedan 12e plats i kvalet.
Sedan vart det tyvärr inte mycket mer än så. I det första heatet så startade jag runt 17e plats och när ungefär halva racet hade gått så låg jag 12a med bra varvtider påväg att avancera. Tyvärr fick jag utgå pga tekniskt fel.
I det andra racet på söndagen fick jag tyvärr också utgå med tekniskt fel.

Tråkigt när jag kände att jag kunde vart med o krigat med topp 10 men det är tyvärr en del av sporten. Men stort tack för allt stöd jag fått i helgen både hemifrån och på plats. Det gör mig glad!

Nu blir det hem till Sverige och få ordning på alla grejor och efter det prioritera körning igen.

/JM